Van vakkennis naar inzicht voor de cliënt

De toekomst van rapporteren is Story telling. Als accountant, boekhouder of fiscalist moet je snel zijn, betrouwbaar, verantwoordelijk, klantgericht, communicerend maar vóóral – eenvoudig – zijn. En daar ligt de sleutel voor een goed advies op basis van een sterke rapportage. Ik kan mijn cliënten voortdurend voorzien van inzicht in hun onderneming. Dat komt omdat ik ze duidelijk maak wat digitaliseren kan betekenen voor hun onderneming. Zij moeten weten hoe hun onderneming ervoor staat en waar de kansen liggen.   

Een accountant doet meer dan enkel transacties invoeren

Als dit voor jou onbekend klinkt dan is het wellicht goed om eens in gesprek te gaan met jouw boekhouder of accountant. Het uurtje-factuurtje tijdperk ligt inmiddels ver achter ons. De wereld van digitalisering is open gegaan en al in 2011 werd dit omarmd door de grote kantoren. Er werden zelfs volledige afdelingen met werknemers opgeleid in blockchain en consultancy. Door de input van jouw werk te digitaliseren – inkoopfacturen, voorraad, debiteuren/crediteuren, offertes of facturen, etc… – kun je aan de output zijde meer tijd besteden aan het analyseren van de onderneming en adviseren. 

Adviseren op basis van analyses: KPI’s

Door het analyseren van de gegevens die je ingebracht hebt in jouw boekhouding kun gaan kijken naar KPI’s. Wat zijn KPI’s? Met Kritieke Prestatie Indicatoren kun jij duidelijk zien waar de kansen liggen voor jouw onderneming. Waarop ga jij de komende periode sturen? Kan mijn budget voor marketing omhoog? Of moet ik bepaalde producten minder inkopen of juist mijn tarief verhogen? Allemaal vragen die aan de hand van deze KPI’s beantwoord kunnen worden. 

Digitalisering 

Leurs Advies maakt aan de input zijde van gegevens veelal gebruik van gedigitaliseerde gegevens. Hierdoor hoeft de cliënt niet met de alom bekende schoenendoos langs te komen maar kan eenvoudig de documenten uploaden in cloud vanop elke locatie op ieder tijdstip. Vervolgens bouw ik daarop verder door deze in de boekhouding te verwerken, te controleren en te gebruiken in de advisering. Dit bespaart voor de ondernemer een hoop tijd PLUS hij/zij krijgt advies waar je mee aan de slag kunt. 

Evaluatie van de onderneming

Samen met de ondernemer maak ik een plan waar hij/zij naar toe wilt groeien. Daarvoor zijn bepaalde prestaties nodig met samenhangende aanpassingen. Bijvoorbeeld uurtarieven, inkoopprijzen, winstgevende producten, of juist toch die marketing inzetten voor een hogere winst. Door dit gecontroleerd en tijdig te evalueren kun je zien of je de tijd zinvol spendeert. Veel ondernemer werken hard, maar verdienen weinig. Als je dan alle winst optelt en deelt door de uren dan verdien je relatief gezien weinig. Dat moet je voor zijn! 

 

Wil jij nou weten hoe Leurs Advies jouw onderneming aan de hand neemt? 

Ik doe graag voor jouw de boekhouding en voorzie jouw van advies. Ik zorg ervoor dat deze up-to-date is en belastingtechnisch correct is. Daarnaast controleer ik of je gebruik maakt van alle belastingvoordelen zoals het meerekenen van aftrekposten zodat je niet meer belasting dan nodig betaalt. Ik werk ook digitaal, dus het is niet nodig om langs te komen of documenten op te sturen per post. Hierdoor bespaar je veel tijd. Mocht dit echter juist wel jouw voorkeur genieten, dan ben je natuurlijk van harte welkom of we maken een afspraak voor een bezoek aan huis.  

Wil je meer tips voor het uitbesteden van boekhouding en belastingaangiftes? Lees dan vooral mijn blogs om op de hoogte te blijven van fiscale tips en leuke nieuwtjes. Mocht je nog vragen hebben over het aanbod van pakketten die ik aanbied, neem dan contact met mij op. Leurs Advies is een fiscaal kantoor voor boekhouding en belasting en ik help jouw hier dan ook graag bij.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *