Belastingaangifte Particulier

Waarom jij een financiële administratie nodig hebt

Waarom Jij Een Financiële Planning Moet Hebben

Een financiële planning maken is over het algemeen niet heel erg sexy, dat begrijp ik zelf ook. Toch is het heel erg belangrijk en handig om er een voor jezelf te maken. Niet alleen om je doelen te behalen maar ook controle en vooruitzichten te hebben. Ook voor de jaarlijkse Belastingaangifte is het belangrijk om de brieven die recht geven op aftrekposten te bewaren. Maar welke zijn dat?

Eigenlijk is het heel simpel. Als je je geld ook maar een klein beetje serieus neemt dan is een financiële planning een must. Waarom is dat zo? 

Wil jij nou zelf ook een financiële planning maken? Kijk bij de Budgetcoach wat ik voor jou/jullie kan betekenen. Samen zorgen wij ervoor dat wij de administratie omzetten in een budgetplan en begroting. Nog geen deugdelijke administratie? Daar help ik ook bij. Je zult je verbazen hoeveel huishoudens de papieren op de keukenstoel hebben liggen. Blijf niet afwachtend maar neem de touwtjes terug in handen!

 

 

Ik heb speciale mappen ontworpen die jou hierbij helpen. Ook in Excel!  

Wil je weten hoe ik jou op maat kan helpen? Lees verder en neem zeker contact op. Kijk dan ook even hier.

 

Budgetcoach Persoonlijk Budget Huishouden Administratie Klappers Brieven Belastingdienst Toeslagen 10 

1. Inkomen en Uitgaven

Als je nog geen financiële planning maakt, bedenk jezelf dan eens waar je geld vandaan komt. Voor veel mensen zal werk hun hoofdinkomen zijn, dat is logisch. Maar misschien krijg je elke maand ook wel een hele rits aan toeslagen? Veel mensen hebben recht op de volgende toeslagen: 

 • Zorgtoeslag
 • Huurtoeslag
 • Kinderopvangtoeslag
 • Kindgebonden budget

 

 • Hypotheek/huur
 • Gas, Water, Licht
 • Afbetalingen van schulden 
 • Boodschappen
 • Kleding
 • Auto/vervoer
 • Internet, TV, Bellen
 • Sport
 • Uitgaan/vrije tijd
 • etc.

Om je administratie op orde te houden moet je rekening houden met een behoorlijk pakket aan mogelijke inkomen en uitgaven. Voor veel mensen is dit al moeilijk. Niet zo gek óók! En hoe meer personen er in je huishouden zijn, hoe ingewikkelder dit wordt.

 

 

Dat hoeft op zich geen probleem te zijn. Het is alleen vaak zo dat mensen daardoor de grip op hun financiën verliezen. Rekening worden vergeten over te maken. Er wordt vergeten te bellen voor een afbetalingsregeling. Zeker dat laatste wordt vaak aangeboden waar mensen geen weet van hebben! Het helpt immers enorm. Dit had ademruimte kunnen bieden. Dat heeft als gevolg dat zij in de financiële problemen kunnen komen. Dan ligt er ineens een hogere rekening of onverwachte belastingaanslag op de mat die niet betaald kan worden. Dat wil je natuurlijk liever voorkomen. Mocht je hier niet uitkomen dan help ik natuurlijk graag om een afbetalingsregeling af te spreken met de instantie.

Zoals er altijd gezegd wordt: meten = weten. Dat is met geld zeker niet anders!

2. Cash Flow

Het mooie van een financiële planning is dat het je ook kan helpen ‘gaten’ in je bestedingspatroon te ontdekken. Als je alles op een rijtje zet is het namelijk ineens kristalhelder waar je teveel geld aan uitgeeft.

Veel mensen komen er op deze manier achter dat ze veel geld op hun vaste lasten kunnen besparen, of dat hun kosten voor een telefoon/auto/zorg toch een stuk scherper kunnen. Dat motiveert om tot actie over te gaan.

Zo kun je vaak al veel besparen op je auto/zorg/energierekening door elk jaar te wisselen en te kijken of je nog echt de scherpste aanbieding hebt. Wat je ook doet, besparen is altijd goed!

Door te handelen naar wat je financiële planning je vertelt is de kans groot dat je op financieel gebied sprongen maakt. Daarnaast kan overstappen je veel geld opleveren.

3. Zekerheid

Een financiële planning zorgt ook voor een heleboel zekerheid. Je bent nu namelijk in staat te vertellen waar je geld vandaan komt, waar je het aan uitgeeft en hoe je het investeert.
Budgetcoach Persoonlijk Budget Huishouden Administratie Klappers Brieven Belastingdienst Toeslagen 8 

Dat zorgt ervoor dat je weet hoe je financieel de maand door kan komen. En nadat je de maand door bent gekomen, kom je erachter hoe je het jaar door komt. En dan kom je erachter hoe je je financiële doelen kunt bereiken. Kortom, vooruitplannen heeft zo zijn voordelen.

Daarnaast slaap je natuurlijk ook een stuk lekkerder als je weet dat je geen schulden hebt, niet op het randje van een financiële ramp leeft en je de rekeningen gewoon makkelijk kunt betalen.

4. Levensdoelen

Tot slot biedt een financiële planning je de kans om nog één heel belangrijk iets te verwezenlijken: je levensdoelen.

Levensdoelen hangen vaak samen met geld, daar kom je niet omheen. De kans is groot dat je er geld voor nodig hebt.

Helemaal voor dit soort grotere levensdoelen is het belangrijk om te plannen. Dat komt omdat je ze zeker niet van de ene op de andere dag bereikt. Dit soort wensen vervullen is vaak het gevolg van jarenlange planning en goed omgaan met je geld.

Als jij ook dit soort doelen hebt (en ik hoop voor je dat dat zo is!), dan zou ik zeker beginnen met een financiële planning te maken.

Conclusie

Een financiële planning is gewoon heel erg handig. Het zorgt voor overzicht, rust en (hopelijk) een fijne toekomst!

Mocht jij hier mijn hulp voor nodig hebben dan neem zeker contact met mij op. Kijk voor de mogelijkheden voor een financiële administratie.

 

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *