Boekhouden in de Cloud

Vandaag wil ik het hebben over het 100% werken in de Cloud. Waarom werkt Leurs Advies in de Cloud? Eén van de antwoorden daarop is dat online werken de toekomst wordt. En waarom zou je dan vasthouden aan die oude software die nog op een server draait?! Waarom nog die dure ICT-beheerder betalen wanneer het veilig in de Cloud kan?! En omdat ik het simpel wil houden met duidelijke beelden voor mijn ondernemers moeten we online boekhouden en online de administratie voeren. Vandaar dat ik direct de stap heb gemaakt naar ‘wij gaan online werken’. Betekent dit dat ondernemers die hier nog niet mee bekend zijn afvallen? Nee, zeker niet. Deze zal ik ten alle tijden helpen. Maar wel bekend maken met het concept van boekhouden in de Cloud door naast de ondernemer te gaan zitten. Wanneer het duidelijker wordt, dan pas ga je in zien hoeveel tijd het scheelt en hoeveel beter het advies vanuit de boekhouder of belastingadviseur wordt. 

1. Boekhouden in de Cloud

Het grootste voordeel is dat je van heel veel beheer af bent. Voor jaarrekeningen had je normaal software die dan lokaal draaide. Dat vraagt om veel beheer, opslagruimte, updates, en alles erom heen. Nou, daar ben je nu helemaal van af. En met name het draaien van die updates is echt een enorm voordeel. Het gebeurt nu allemaal op de achtergrond en je krijgt natuurlijk wel een melding dat er wat veranderd is, een update komt, of wat dan ook… Maar dat gaat allemaal vanzelf. Een enorm voordeel! 

Software die Leurs Advies gebruikt: E-boekhouden & Speedbooks

Voor de administratie van mijn klanten en voor mijn eigen administratie gebruik ik E-boekhouden. En voor de jaarrekeningen en rapportages maak ik gebruik van Speedbooks. Niet alleen voor de jaarlijkse rapportages maar ook voor de kwartaal, maandelijkse of op afroepbasis. Het kunnen aanbieden van deze rapportages op elke moment van de dag is voor mij een groot voordeel en voor de ondernemer een snel antwoord op zijn vragen. De tussentijdse rapportages met alle dashboards, overzichten en duidelijke adviezen is hét stukje adviseren waar ik gelukkig van wordt. Ik vond het een voordeel vanuit de dashboards dat je adviezen kunt geven die volledig gebaseerd zijn op real-time data. Dit is de situatie waarin we nu zitten en daarmee gaan we aan de slag. Ook belastingvoordelen kan ik op basis van deze data direct adviseren aan de ondernemer. 

Wat merken klanten van boekhouden in de Cloud? 

Ik ben zelf een voorstander van de digitale toekomst. En daardoor vind ik het ook leuk om ondernemers hierover te vertellen en te enthousiasmeren. Hoewel digitaal factureren al steeds meer de standaard is, zijn er nog genoeg ondernemers die de factuur in print versturen. Het grote voordeel van bijvoorbeeld digitaal facturen is dat je direct jouw APP kunt openen op jouw telefoon en kunt zien welke status de factuur heeft. Is de factuur verstuurd, ontvangen, betaald, niet betaald? Daardoor kun je een tijdige opvolging garanderen in jouw debiteurenbeheer.

Maar dat niet alleen. Ondernemers hoeven niet meer (mag wel) met de schoenendoos langs te komen waarin zij de bonnetjes, facturen, offertes van afgelopen periode bewaard hebben. Een simpele foto maken van het document en uploaden in de Cloud. In de Cloud kunnen zowel de ondernemer als ik zien welke documenten verzameld zijn, afgehandeld zijn en geadministreerd zijn. Door deze omzet en kosten digitaal te hebben kan ik deze data gebruiken om adviezen te geven betreffende de onderneming zelf en op belastinggebied naar de toekomst toe. Want uiteindelijk wil ik een goede dienstverlening naar klanten leveren. 

Waarom is dit nieuw in boekhouden?

Veel adviseurs en boekhouders durven de stap nog niet te maken omdat men bang is dat cliënten de stap niet willen of durven maken. Het voordeel voor mij is dat ik gestart ben met online boekhouden vanaf het begin. Wanneer je als boekhouder al een hele poos werkt met allemaal lokale software is die stap veel moeilijker te maken. Ik had niets en heb direct die stap kunnen maken. Ondernemers die gebruik maken van mijn diensten weten dan ook precies hoe ik werk en welke diensten ik ter beschikking kan stellen. Ondanks dat ondernemers het moeilijk kunnen vinden, kun je ze daarin helpen. Niet iedereen is natuurlijk ‘automatisering-minded’: even een account aanmaken, klik, komt wel goed. Zo gaat dat voor heel veel mensen niet. Maar dan moet je ze gewoon bij de hand nemen en dan ga je er maar een keer letterlijk naast zitten. Er zijn mooie instructies te lezen, maar ja, wie leest die? Dan ga je er gewoon naast zitten en uitleggen hoe het moet. Zo zien zij ook een keer dat het eigenlijk heel eenvoudig is. 

Online boekhouden in de Cloud is goedkoper voor de cliënt

Ik vraag altijd wat het uurtarief is van de ondernemer. Vaak ligt dat verschillende maar €45,- is een mooi gemiddelde. Wanneer hij/zij 2 uur per week aan de administratie kwijt is, dan is dat 8 uur x € 45,- per maand = €360,-. Dan heb ik het nog niet gehad over analyses maken voor de toekomst. 

Met de online boekhoudpakketten die ik aanbiedt, betaalt men belangen na niet die prijs. Juist omdat ik gebruik maak van pakketten is het voor de ondernemer snel duidelijk welke prijs hij/zij hiervoor maandelijks betaalt. 

Wil jij nou weten hoe Leurs Advies jouw onderneming aan de hand neemt? 

Ik doe graag voor jouw de boekhouding en voorzie jouw van advies. Ik zorg ervoor dat deze up-to-date is en belastingtechnisch correct is. Daarnaast controleer ik of je gebruik maakt van alle belastingvoordelen zoals het meerekenen van aftrekposten zodat je niet meer belasting dan nodig betaalt. Ik werk ook digitaal, dus het is niet nodig om langs te komen of documenten op te sturen per post. Hierdoor bespaar je veel tijd. Mocht dit echter juist wel jouw voorkeur genieten, dan ben je natuurlijk van harte welkom of we maken een afspraak voor een bezoek aan huis.  

Wil je meer tips voor het uitbesteden van boekhouding en belastingaangiftes? Lees dan vooral mijn blogs om op de hoogte te blijven van fiscale tips en leuke nieuwtjes. Mocht je nog vragen hebben over het aanbod van pakketten die ik aanbied, neem dan contact met mij op. Leurs Advies is een fiscaal kantoor voor boekhouding en belasting en ik help jouw hier dan ook graag bij.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *